Newsletter

Schrijf u nu in om de periodieke BVGG nieuwsbrief te ontvangen.

22ste Journées d’Automne

De 22e editie van de “Journées d’Automne” van de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie vinden dit jaar plaats op 17 en 18 oktober 2019 in het Congrespaleis in Luik.

Dit nationale congres brengt elk jaar meer dan 500 deelnemers samen in 4 seminarprogramma's, in een vriendelijke en stimulerende sfeer:

Programma A (medische sessie): zal op donderdag worden gewijd aan de actualiteit in de geriatrie en anesthesie. Antistolling bij ouderen zal worden besproken op het satellietsymposium van Bayer. Op vrijdag zal naast de mondelinge communicaties, de dag gewijd zijn aan de palliatieve zorg.

Programma B (gezondheidszorg en paramedische sessie): gaat in op de actualiteit in de geriatrie en de multidisciplinaire aanpak in de geriatrie.

Programma C (sociaal-gerontologische sessie van Réseau Braises): zal de bevraging voeden van de verschillende actoren uit het veld die voeling hebben  met de menswetenschappen, zoals sociologen, economen en andere filosofen en zal als thema hebben: "Ouderdom, de middelen van de tijd".

Programma D (workshops over verschillende paramedische thema's): biedt via 3 workshops interprofessionele uitwisselingen tussen fysiotherapeuten, neuropsychologen, diëtisten en ergotherapeuten.

Tot slot de plenaire vergadering over euthanasie een onderwerp dat alle deelnemers aan het congres aanbelangt.

De donderdagavond activiteit bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling "Darwin, l'original" in de Cité Miroir met aansluitend een walking dinner.

Indien u wenst te overnachten in Luik gedurende het congres, kunnen wij u een kamer voorstellen in Van der Valk Congres Hotel Liege vlak naast het Congrespaleis.

Wij hopen u talrijk te mogen ontmoeten,

Registratie prijzen

Online registratie

Programma 2019